Посјета тениским теренима у бањалучком Парку “Младен Стојановић”

08.04.2023.

– Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјетио је данас мјесто изградње тениских терена у бањалучком Парку “Младен Стојановић”, гдје ће бити одигран АТП турнир “Српска опен”.

Додик је посјетио тениски комплекс у друштву предсједника Организационог одбора турнира “Српска опен” Бојана Вујића и члана Управног одбора Тениског савеза Републике Српске Саше Тривића.

– Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је уочи АТП турнира “Српска опен” да ће се Бањалука показати као прави домаћин и град спорта.

Додик је истакао да је стварање услова да се АТП турнир “Српска опен” одржи у Бањалуци захтјеван посао, али и потврда да Република Српска има капацитете да и у сложеним околностима, у којима се налази цијели свијет, нађе начин да тај посао успјешно заврши.

Предсједник Српске, који је данас посјетио тениски комплекс у бањалучком Парку “Младен Стојановић”, гдје ће бити одржан турнир “Српска опен”, да су у току завршни радови.

Он је изразио задовољство чињеницом да ће Бањалука имати част да буде домаћин овог великог спортског догађаја, за који влада велико интересовање.

“Град се чисти и уљепшава, како би са поносом примио важне госте, а то су најбољи тенисери свијета, али и бројне љубитеље тениса. Тих дана морамо да покажемо да смо прави домаћи и и да је ово град спорта, те да је Република Српска широка за све и да цијени врхунске успјехе, па и у области тениса”, рекао је Додик.

Он је захвалио предсједнику Организационог одбора турнира “Српска опен” Бојану Вујићу за иницијативу и подршку овим активностима.

Додик је истакао да ће то бити посебни дани за Бањалуку и Републику Српску и позвао грађане Бањалуке да заједнички учествују у стварању доброг утиска о овом граду.

Он је рекао да се радује доласку у Бањалуку врхунских тенисера свијета, посебно Новака Ђоковића, којем је захвалио за подршку да се овај турнир организује у Бањалуци.

“Без његове воље, као и подршке његове агенције, ово се не би десило и захвалан сам му за одлуку да турнир организује у Бањалуци, иако смо знали да је потребно пуно посла завршити. Његова одлука за нас је био знак да треба да се прихватимо тог посла и да учинимо све да створимо потребне услове”, додао је Додик.

Додик је прије посјете изградњи тениског комплекса присуствовао пробном мечу на једном од терена, како би се симболично провјерило стање шљаке.

Претходно је на једном од терена размијењено неколико тениских удараца да би се симболично повјерило стање шљаке.

Након обиласка тениских терена предсједник Додик обишао је и дјечје игралиште у близини.

(Срна)

Подијели: