Постигнут договор о новој скупштинској већини у Вишеграду

22.10.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас је постигнут договор о новој скупштинској већини у Вишеграду у коју ће ући ДНС. Додик је послије састанка са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем, којем је присуствовао и предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра “Јахорина” Недељко Елек, изјавио новинарима да је веома заинтересован да Вишеград иде стазом успјеха и да иза себе оставља ријешене проблеме.

“Заиста сам био тужан зато што то није било могуће у претходне двије године. Морали смо да водимо неку другу политичку битку и сада сам овђе посвједочио договору са људима из ДНС-а који ће у наредним данима чинити већину у Скупштини општине и заједно са начелником направити један нови полетан план који треба да реализујемо”, нагласио је Додик.

Он је указао да је овђе нова околност интеграција Андрићграда и Олимпијског центра “Јахорина”.

“Желимо да видимо синергију и овђе ћемо ићи са неким новим инвестицијама у оквиру Андрићграда, које су већ планиране. То је изградња марине па до изградње аквацентра који треба да буде сасвим нови садржај у граду и веома је важно да имамо скупштинску већину и начелника који ће то пратити”, рекао је Додик.

Он је навео да су потребне брзо донесене одлуке о регулационим и другим условима и дозволама и да мора све да се учини на легалан начин.

“Драго ми је што чујем да ће једна престижна фирма, веома моћна, узети зграду хотела и да ће га ставити у функцију, што је сасвим нови садржај који је овђе фалио, а оно што желимо јесте да дођемо до извора топле воде која овђе може да предодреди и обезбиједи и неке друге садржаје”, нагласио је Додик.

Он је додао да му је жао што је раније одобрени новац за бању у Вишеграду стајао дуго времена, а да ништа није урађено.

Додик је рекао да је то злочин према том објекту и тим потенцијалима, напомињући да није био мали новац и да милион марака стоји три-четири године због неспособности људи без жеље да нешто учине.

“Настављамо да сарађујемо, веома сам заинтересован да људи овђе у Вишеграду осјете добробити које омогућава стабилан локални развој, а наравно и Република Српска, која све више има могућности да подстиче и подржава развојне пројекте широм Републике Српске”, истакао је Додик.

Ђуревић је рекао да је на састанку разговарано о разним темама, прије свега о припајању Андрићграда Олимпијском центру “Јахорина”.

“Разговарали смо о многим пројектима који ће се у наредном периоду реализовати, не само овђе у Андрићграду, него и на подручју читаве општине Вишеград. Велика је подршка предсједника”, рекао је Ђуревић.

Он је потврдио да ће ускоро Скупштина општине Вишеград имати нову већину.

“Вишеград је двије године стајао због усијаних глава појединаца, али од данас та слика се мијења и Вишеград наставља оним добрим путем као што је то било до 2020. године”, додао је Ђуревић.

Он је рекао да је разговарано и о неким другим пројектима које ће и Влада Републике Српске подржати у наредном периоду и пројектима за које се већ добијена одређена средства, а који су у току реализације.

Подијели: