Потписан меморандум о развоју и унапређењу жељезничке мреже кроз Српску

17.03.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Управе ЕРГ Интернатионал Гроуп Мустафа Сани Ербилгин потписали су у Бањалуци Меморандум о разумијевању.

Меморандум је потписан у сврху развоја и унапређења жељезничке мреже кроз Републику Српску, а након иницијалних састанака који су предсједник Српске и представници компаније ЕРГ Интернатионал Гроуп имали у посљедња два мјесеца.

Циљ меморандума је да допринесе даљем развоју сарадње између Републике Српске и ЕРГ Интернатионал Гроуп, кроз реконструкцију, електрификацију, сигнализацију и модернизацију жељезничке пруге Добој – Тузла – Зворник.

Предсједник Додик је истакао да је Република Српска препознала заинтересованост за сарадњу ове компаније са међународним искуством, те опредијељеност и спремност да ангажују адекватне ресурсе и најбољу праксу како би подржали економски развој Републике Српске.

Предсједник Републике и предсједник Управе ЕРГ Интернатионал изразили су увјерење да ће сарадња бити реализована и да ће резултати на пројектима од националног значаја у области жељезничке инфраструктуре ускоро бити видљиви.

Подијели: