Потписан уговор о изградњи болнице у Требињу

09.02.2023.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић потписао је у Бањалуци, с представником изабране групе понуђача за реализацију пројекта, уговор о изградњи нове болнице у Требињу.

Ријеч је о једном од најзначајнијих пројеката Владе Српске у здравственом систему, чији је циљ изградња савремено опремљене болнице за пружање квалитетних здравствених услуга по највишим стандардима, грађанима Требиња и сусједних општина и градова. Вриједност пројекта процијењује се на 128 милиона КМ.

Нова болница Требиње имаће капацитет 223 кревета са свим клиникама и одјељењима, те површином болничког комплекса од 17.826 метара квадратних који ће се градити по систему “кључ у руке”.

Потписивању уговора у Влади Републике Српске, присуствовао је и предсједник Републике Милорад Додик, као и српски члан и предсједавајућа Предсједништва Жељка Цвијановић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик очекује да ће у наредних мјесец дана бити положен камен темељац за изградњу нове болнице у Требињу, а да ће за 30 мјесеци становништво Херцеговине добити савремену здравствену установу.

“Мислим да ћемо крајем мјесеца имати завршену болницу у Зворнику, остаје да се уговори изградња болнице у Приједору и завршетак изградње треће фазе Универзитетског клиничког центра Републике Српске”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да ће се након ових питања пажња усмјерити према другим здравственим установама, домовима здравља и бањама, наводећи да је план да се, сходно ресурсима, уђе у процес подршке бањама, да се дигну на виши туристички и здравствени ниво.

Подијели: