Повезаност чланова ЦИК-а с мафијом скандал епских размјера

21.05.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да су информације да су чланови нарко-картела имали своје људе у Централној изборној комисији БиХ скандал епских размјера својствен колонији каква је БиХ.

– Чланови ЦИК-а који нису прошли адекватну процедуру именовања заштићени су као бијели медвједи и још их је илегалац (Кристијан) Шмит додатно заковао у њихове позиције, а сад видимо и какве то има посљедице на цјелокупну БиХ – рекао је Додик за Срну.

Он је нагласио да се странци у БиХ више питају него они који би требали и морали одлучивати када би се заиста поштовао закон и зато сада гледамо посљедице њиховог мијешања и наметања небулозних одлука, што све више потврђује да је БиХ колонија у 21. вијеку.

– Повјерење у такав састав ЦИК-а одавно не постоји и то је јасно као дан, али да ове опасне тврдње о томе да су чланови нарко-картела имали своје људе у ЦИК-у прођу само тако није могуће повјеровати. Ово је најбољи показатељ да због самовоље странаца у БиХ не постоји никакав систем који би по аутоматизму идентификовао и одстранио оне који су дјеловали мимо закона. Овдје не можемо говорити само о санкцијама, које су неопходне и то хитно, него и о измјенама закона које би трајно спријечиле ово што данас гледамо и што је наша реалност већ одавно – констатовао је Додик.

Он је указао да је правосуђе у БиХ у потпуном колапсу. “Имамо ухапшеног предсједника Суда БиХ, чланове ЦИК-а који су повезани с мафијом и странце који управљају процесима. Упркос свему томе, онда кажу да идемо напријед с нелегитимним Шмитом. Ако је то напријед, шта им је онда назад и како би за њих изгледала БиХ која не напредује”, нагласио је Додик.

Предсједник Српске је поручио да напретка у БиХ нема и неће га бити док год се странци питају, мијешају у унутрашње ствари и намећу одлуке у име оних које је народ бирао и изабрао, а појединци климају главу и вежу коња гдје им ага каже.

– Резултат таквог њиховог понашања јесте све мање БиХ, а све више колоније. Република Српска, њени политички представници и српски народ никада неће дозволити да буду под чизмом колонизатора. Такви нису били наши преци, па нећемо ни ми, зарад будућих генерација – поручио је предсједник Републике Српске.

Подијели: