Пријем за златнe рукометне олимпијце из Минхена

02.06.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уприличио је данас у Бањалуци пријем за делегацију златне олимпијске генерације рукометаша из Минхена 1972. године.

Рукометна репрезентација Југославије освојила је залато на Олимпијским играма 1972. године у Минхену.

Остварила је максималан учинак на турниру послије побједа над Јапаном /20:14/, САД /25:15/, Мађарском /18:16/, Њемачком /24:15/, Румунијом /14:13/ и у финалу против Чехословачке /21:16/.

У златној олимпијској генерацији били су, између осталих, Милан Лазаревић, Бранислав Покрајац, Зоран Живковић, Петар Фајфрић, Небојша Поповић, Абас Арсланагић, Милорад Каралић, Хрвоје Хорват, Здравко Миљак, Мирослав Прибанић и Зденко Зорко.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да ће Српска издвојити 800.000 КМ за Рукометни клуб “Борац” из Бањалуке, колико им је потребно да би постигли добар пласман у наредним годинама.

“Желимо Борац далеко снажнији, он то заслужује. Име Борца уписано је златним словима не само у историји овог града већ и европског и југословенског рукомета”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Након пријема, Додик је истакао да је ријеч о људима који су несумњиво ставили печат једном успјеху који је за Бањалуку у том тренутку био велики.

“Бањалука је град који има највећи број носилаца медаља олимпијских побједника, спортски град и полако се враћа на те стазе. Наша је обавеза да подржимо спортске активности”, нагласио је Додик.

Подијели: