Путин цијени приступ Републике Српске и Србије

26.09.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, гостујући у емисији Око на РТС , изјавио је да се прошле недјеље састао с Владимиром Путином, трећи пут у десет мјесеци.

Путин му је, каже, рекао да цијени позицију Србије и Републике Српске и приступ по питању санкција, да често разговара са Вучићем и да ће одржавати најбоље могуће односе.

– Русија је велика земља, али не заборавља пријатеље и Срби могу да рачунају на традиционално пријатељство Русије – рекао је Додик.

Говорећи о сукобу Русије и Украјине Додик је подсјетио да је јасно говорио да је против рата, али је увјерен да је Русија била принуђена да повуче потезе какве је повукла.

– То је игра великих на коју ја не могу да утичем. Имамо у БиХ Запад, Брисел, Вашингтон, који су стално против Српске и српског народа. Нисам могао другачије да се понашам, али да јесам, шта бих добио? Изгубили бисмо савезништво Русије, а не бисмо никог другог добили на својој страни”, образложио је Додик.

Наводи да то што је ЕУ обуставила финансирање изградње дела ауто-пута не значи да РС нема алтернативу и да ће обезбедити новац за 40 километара тог пута.

– Они нам дају кредите, а хоће да им аплаудирамо. Чим им нешто не одговара заустављају радњу. То је ствар немоћи или нестрпљења у Европи због свега овога – рекао је Додик.

Подијели: