Република Српска наша највећа светиња, има довољно ширине и љубави за све добре људе

08.01.2023.

Милорад Додик, предсједник Републике Српске рекао је да је поносан на све оно што је Република Српска данас, те да је срећан што и ове године достојанствено и свечано обиљежавамо најважнији дан за све који истински воле Републику Српску.

“Поносан сам и на наш народ када видим колико воли своју земљу. Република Српска је наша највећа светиња, наш живот. Има довољно ширине и љубави за све добре људе, свих вјера и нација. Прослава 9. јануара је дан нашег окупљања, дан њеног рођења и дан када се сјећамо свих оних који су дали живот да бисмо имали своју земљу и своју слободу”, објавио је Додик на свом Инстаграм профилу.

Он је навео да је прослава Дана Републике започела полагањем вијенаца палим борцима, те да ће данас бити додијељена одликовања заслужним институцијама и појединцима, те одржана свечана академија.
“С великом радошћу ишчекујемо и сутрашњи дефиле, који ће ове године бити одржан у Источном Сарајеву. Посебно ме радује што ћемо ове године започети још једну лијепу праксу – додјелу златника бебама рођеним на дан рођења наше највољеније Републике. Жеља ми је да ова активност постане традиција и да радост овог великог дана осјете и наши најмлађи становници рођени 9. јануара. Седмицу иза нас обиљежили су дани славља и окупљања. Заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић присуствовао сам пријему поводом Божића, који традиционално организује владика бањалучки Јефрем, након чега сам присуствовао и вечерњем богослужењу у саборном храму Христа Спаситеља”, навео је Додик у објави.

Бадњи дан и Божић Додик је прославио у друштву најдражих – унука и породице.

“Радост славља Божића јуче је помутила страшна вијест о монструозном нападу на српску дјецу на Космету, која је потресла све нас у Републици Српској. Република Српска је уз Милоша и Стефана, и све наше људе на КиМ. Прошле седмице имали смо разговоре с представницима “осморке”, гдје смо јасно поручили да желимо да се одблокирају процеси у БиХ, али и исто тако још једном поновили да то не значи да ћемо одустати од својих права те да нећемо дозволити да нам неко узме нашу имовину”, наведено је у објави.

Подијели: