Ријешити проблеме у вези с могућом експлоатацијом угља

22.07.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да подржава напоре грађана да заштите своја права и интересе, као и напоре локалне структуре у Приједору да се зауставе све формално-правне радње и утврди чињенично стање у вези с могућом експлоатацијом угља на овим просторима.

“Очигледно је да много ствари ту треба да се разјаснi и подржавам напоре грађана да заштите своја права и интересе и подржавам напоре локалне структуре, прије свега, градске скупштине и градоначелника да све те формално-правне радње зауставе и утврде тачно чињенично стање и да се разговара са свим заинтересованима и тај проблем ријеши”, изјавио је Додик новинарима.

Он је потврдио да је добио писмо групе грађана из Приједора у вези с истражним радовима и могућом експлоатацијом угља на овим просторима.

Додик је рекао да је компанија која се појавила због својих пословних разлога ушла у откуп земљишта, да су неки власници продали, неки нису и да сада ту постоји значајан дио проблема.

“Али због ваљане елаборације локалних надлежних институција, а Приједор је познат по томе да има Рударски факултет и Институт, потребно је да чујемо њихову елаборацију и сvе радње ће сачекати управо то”, истакао је Додик.

Подијели: