РиТЕ Гацко стабилан и сигуран снабдјевач електричном енергијом

22.09.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, заједно са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и премијером Српске Радованом Вишковићем састао се данас у Гацку са руководством РиТЕ Гацко.

Додик, Цвијановић и Вишковић састали су се са директором РиТЕ Гацко Миодрагом Шешлијом, руководством предузећа и начелником општине Гацко Огњеном Милинковићем.

Додик је изразио задовољство што је ТЕ Гацко након ремонта стављена у пуни погон и што има довољно залиха угља.

– Ако не буде других проблема, имамо овдје сигурног снабдјевача електричном енергијом, који ће одржати наш систем и током ремонта ТЕ Угљевик – рекао је Додик.

РиТЕ Гацко налази се у гатачком енергетском базену у југоисточном дијелу Републике Српске. Прва фаза Термоелектране, блок снаге 300 мегавата, пуштен је у рад 1983. године.

Гатачки угљени басен је смјештен у Гатачком пољу и простире се на површини од око 40 километара квадратних. Први радови на експоатацији угља у Гацку су почели 1954. године на изданцима главног угљеног слоја, а 1982. године је пуштен у рад рудник лигнита Грачаница.

“Гацко и Билећа ће бити дио велике побједе”

Хвала грађанима на великој подршци коју нам пружају, јер управо из те подршке црпимо енергију за нове побједе и борбе за стабилност Републике Српске. СНСД је одговорна партија и наша политика ће наставити да реализује важне пројекте у свим дијеловима Републике Српске, поручио је Додик.

Подијели: