“С ЉУБАВЉУ ХРАБРИМ СРЦИМА”: Хуманитарни број позван више од 60.000 пута

26.12.2022.

Под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика у Административном центру Владе Републике Српске вечерас је одржано 13. донаторско вече “С љубављу храбрим срцима”.

Хуманитарни број 1411 до сада је позван 62.411 пута, саопштено је на крају вечери.

Истовремено на Тргу Републике, на платоу испред зграде Радио-телевизије Републике Српске, одржан је хуманитарни концерт.

Позивом на М:тел телефонски број 1411 становници Српске до поноћи могу да дају свој допринос акцији “С љубављу храбрим срцима” која ће породилиштима широм Српске обезбиједити транспортне инкубаторе и тако омогућити савремени неонатални транспорт.

Донаторској вечери присуствовали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијер Републике Српске Радован Вишковић, министри у Влади Републике Српске.

Скупу су присуствовали и Његово преосвештенство владика бихаћко-петровачки Сергије, бискуп бањалучки Фрањо Kомарица, вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић, као и министар за бригу о породици и демографију Србије Дарија Kисић.

Поносан на донаторско вече, до сада прикупљено око милион KМ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је поносан на донаторско вече “С љубављу храбрим срцима, истичући да је до сада у овој акцији прикупљено око милион KМ.

– Промовишући вриједности и хумани однос људи који су спремни да помогну ово друштво показује да није изгубило душу – рекао је Додик, истакавши да је циљ акције обезбиједити средства за набавку 11 инкубатора.

Додик је рекао да је намјера да се у овој акцији за породилишта у Републици Српској и за породилиште у Kосовској Митровици обезбиједе транспортни инкубатори за пријевремено рођену ђецу и она која имају евентуално неке компликације, како би имали сигиран транспорт до најважнијих центара у Универзитетски клинички центар у Бањалуци или у Тиршову клинику у Београду.

Предсједник Српске је рекао да постоји намјера и да један инкубатор буде дониран неком од породилишта у ФБиХ уколико буде средстава, од којих је дио већ прикупљен.

Подијели: