“С љубављу храбрим срцима” одраз љубави Српске према грађанима којима је помоћ потребна

29.12.2023.

Хуманитарна акција “С љубављу храбрим срцима” је одраз љубави и солидарности Републике Српске према свима којима је помоћ потребна, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Наша обавеза је да реагујемо и помогнемо сваком човјеку, те да то учинимо без оклијевања. Радили смо сваку нову годину отвореног срца, увијек с новом темом, али сабрани око истог циља. Као ни претходних година, нисам оклијевао да подржим захтјеве стручњака када су ми предочили колико је важно да оснујемо регистар добровољних давалаца матичних ћелија – написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик истиче да нас је ове године окупила нова хумана мисија да заједничким снагама дођемо до средстава за успоставу регистра добровољних давалаца матичних ћелија и у томе смо успјели!

– Током овогодишње акције сaкупили смо 3.258.852 КМ. Хвала свима који су били дио ове велике акције, грађанима који су позвали хуманитарни број 1411, Влади Републике Српске, привредним друштвима, предузећима, установама, људима из свих сфера живота, појединцима који су донирали средства и тако дали допринос овом окупљању, које траје већ 14 година заредом – написао је Додик.

Посебну захвалност на донацији Додик је упутио предсједнику Србије Александру Вучићу као и предсједници Владе Србије Ани Брнабић.

– Још једном су нам још једном недвосмислено показали да ће Србија увијек бити уз Републику Српску, донирајући милион евра за овогодишњу хуману мисију – истакао је Додик.

Он је додао да му је изузетна част да као предсједник Републике буде покровитељ активности која ће довести до тога да спасавамо животе, јер сваки живот је драгоцјен и непроцјењив.

– Поносан сам што је ова хуманитарна акција постала дио нашег друштвеног и јавног живота и управо она на најбољи могући начин говори о нама самима. “С љубављу храбрим срцима” је обиљежје Републике Српске и хуманог приступа народа, који је увијек спреман да помогне – навео је Додик.

Подијели: