Са Вучићем ојачало братство Срба у Србији и Српској

28.11.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је за Танјуг да предсједник Србије Александар Вучић и његов политички и пословни тим с правом имају пуну подршку у Републици Српској, а прије свега због његове јасноће и посвећености Србији и Републици Српској, незаобилазне особености и осјeћајности патриотског и стваралачког мајсторства.

Он је подсјетио да је Вучић, на обиљежавању почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Слијепчевић – Бадовинци у Мачви, нагласио да ће та брза саобраћајница ићи ка Павловића мосту и граничном прелазу према Републици Српској, затим да ће се према Републици Српској правити шири гранични прелази, чиме ће бити бржа и боља повезаност градова из Републике Српске и Србије.

– Од Бијељине до Београда, када буде ускоро завршена поменута брза саобраћајница у Мачви, путоваће се, како рече предсједник Вучић, сат и 15 минута – истакао је Додик.

Када се узме у обзир, рекао је Додик, да су захваљујући Србији под вођством Александра Вучића и његовој пажњи, Србија и Република Српска повезане и великим мостом између Љубовије и Братунца, затим да се завршава и нови мост на Сави у Рачи, који ће бити у функцији када идуће године буде завршен ауто-пут из Србије према Бијељини и даље, као и да ће брза цеста на релацији Шабац – Лозница ићи и крај границе према Републици Српској у Шепку па све до Малог Зворника на граници са Зворником, то онда код грађана у Републици Српској, и те како и с правом изазива недвосмислену подршку и захвалност предсједнику Србије Вучићу који никада не заборавља Републику Српску – нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, са Вучићем на челу Србије, без сумње, ојачало је братство Срба у Србији и Републици Српској, као и да се попело на највишу коту међусрпских односа до сада.

– Вучић је обећао и саградио за грађане Србије и Републике Српске оно што се његови претходници на функцији предсједника Србије нису осмјелили ни да помињу, а камо ли да ураде у Србији и према Републици Српској, као што је то до сада урадио велики српски градитељ, Александар Вучић – истакао је Додик.

Нагласио је да се због тога људи у Републици Српској, као и многи у Србији, радују да ће Вучић наставити свој посао и у будућности и да Република Српска може да очекује још већу саобраћајну и сваку другу повезаност са Србијом.

– Република Српска је због свега тога и уз велику захвалност, масовно уз Александра Вучића, и даје му пуну подршку на предстојећим изборима – закључио је Додик за Танјуг.

Подијели: