Санкције Вулину знак да ради у интересу свог народа и своје државе

11.07.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик осудио је увођење америчких санкција директору Безбједносно-информативне агенције Србије Александру Вулину, истичући да су оне знак да је радио и ради у корист своје државе и српског народа.

На питање да прокоментарише санкције које је америчко Министарство финансија увело Вулину, Додик је рекао да је то награда за његов патриотизам и истрајаност у очувању пријатељских односа с Русијом и руским народом.

– Свако ко је неутралан на данашњој глобалној политичкој сцени и није стао на страну америчких интереса, за САД је непријатељ. Александар Вулин је за САД “крив” јер је остао принципијелан и изричито против увођења санкцији Русији због руско-украјинског сукоба – истакао је Додик, додавши да је то та тзв. америчка демократија о којој слушамо од Мајкла Марфија и сличних њему.

Он је нагласио да је и сам под америчким санкцијама, јер је Република Српска била против увођења санкција Русији и заступала неутралан став и да се због тога осјећа веома добро.

Предсједник Српске је навео да су у америчким “образложењима” о увођењу санкција увијек наведени разлози који немају везе са здравом памећу да би се прикрила стварна истина санкционисања Срба, а то су уцјене, притисци и заштита властитих интереса силом и пријетњом.

Додик је истакао да оштро осуђује политику санкција и притисака и даје пуну подршку Александру Вулину и његовом даљем раду.

– Ми, Срби јесмо мали народ, али изузетно поносан и никада нећемо бити предмет уцјена и туђих интереса. Као политичким представницима Срба на првом мјесту су нам управо интереси и будућност нашег народа, као и Републике Српске и Србије. Брате, добро дошао у клуб санкционисаних, сада ће ти бити лакше – поручио је Додик.

(Срна)

Подијели: