СДС је губитничка, потпуно срозана политичка партија

14.11.2022.

Новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас Срни да је СДС губитничка политичка партија и да је не моле да буде дио никакве шире коалиције, али да је важно да Народна скупштина Српске може да спријечи штетне одлуке и захтјеве бошњачког и хрватског члана Предсједништва БиХ.

Додик сматра да је СДС губитничка, потпуно срозана политичка партија која сада покушава да се страначким промјенама политички уздигне, али ће остати маргинална.

“Једина велика политика данас је овђе Република Српска… Долази тешко вријеме у којем имате два члана Предсједништва који ће гомилати нове захтјеве и одлуке и уколико Народна скупштина не буде та која ће то спречавати онда Република Српска губи. Ако они хоће да буду дио тог губитка, нека буду”, истакао је Додик.

Он је упитао зашто СДС мисли да је важан и да њих неко нешто моли јер их нико није звао да буду дио шире коалиције.

“Овдје је ријеч јеси ли Србин или ниси, ако ниси – онда си издајник”, оцијенио је Додик.

Додик је напоменуо да је бивши предсједник СДС Мирко Шаровић разбио политичко јединство партија из Републике Српске на нивоу БиХ, које је постојало у ранијим годинама када је и СНСД, али и СДС, био у опозицији.

“Република Српска мора да има патриотски одговор свих политичких фактора о важним питањима за Републику Српску”, закључио је Додик.

“Партнери – они који прихвате деблокирање пројеката за Српску”

Лидер СНСД-а изјавио је да ће до краја седмице разговарати са представницима ХДЗ-а са којима ће изабрати партнере за формирање власти на нивоу БиХ, а да је услов да буду деблокирани сви пројекти за Републику Српску.

Додик је истако да ће партнер бити она странка или коалиција која прихвати тај захтјев.

“Ако није спремна ниједна – неће ићи ниједна”, нагласио је Додик.

Он је подсјетио да је раније најављено да ће са ХДЗ-ом на нивоу БиХ радити заједничку политичку платформу.

Подијели: