Скуп показао да Србији нико ништа не може када се уједини

26.05.2023.

Скуп “Србија наде” је био величанствен. Огромна маса људи пуна енергије и жеље да Србија буде стабилна, мирна и помирена и то је оно што је основна порука скупа, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је додао да је фасцинантна чињеница да су људи по највећем пљуску остали на платоу зато што су хтјели да буду дио јединственог програма. Предсједник Српске додао је да су скупу присуствовали људи из свих крајева Србије, па и из Републике Српске, Црне Горе и других мјеста и сви они су остали по киши.

“Ово је на неки симболичан начин порука да ни киша ни невријеме не могу ништа ако се Србија уједини”, рекао је Додик за АТВ.

Додик је нагласио да је важно да Србија буде окупљена и да нема подјела.

“Непријатељи Србије увијек је желе слабу, ону којом могу да манипулишу. Нема сумње да су и сада, они који то желе, плели прсте у настојању да дестабилизују Србију”, додао је Додик.

Предсједник Српске поручио је да је скуп “Србија наде” био скуп народног окупљања, народног јединства, народне воље и љубави.

Србија, додао је Додик, тугује због изгубљених живота дјеце и омладине који ништа нису били криви, али Србија није слаба.

“Из ове туге излази снага, а она је усмјерена ка томе да Србија и српски народ буду јаки, јединствени окупљени и посвећени бољој будућности”, додао је Додик.

Предсједник Републике Српске рекао је да је понашање Куртијевих специјалаца данас у општинама на сјеверу Космета неприхватљиво.

Додик је подсјетио и да је излазност на изборима на КиМ била свега три одсто.

“Замислите да су признати избори на сјеверу Космету, а изашло три одсто грађана и они кажу да је то у реду. Још проводе и силу, над огромном масом људи”, рекао је Додик.

Он је нагласио да је предсједник Србије Александар Вучић вечерас врло јасно рекао да нико неће отјерати Србе, а да ће сваки покушај насиља да се њима нанесе зло бити осуђен.

Подијели: