СНСД је аутономна странка и никоме није дужна осим народу Републике Српске

30.09.2023.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик, који је реизабран на ову функцију на данашњем страначком Сабору у Добоју, поручио је да је СНСД аутономна странка и да никоме није дужна осим народу Републике Српске који јој гласањем даје политичку снагу и вољу за даљи рад.

Додик је рекао новинарима да је његов избор резултат претходне широке расправе унутар ове организације и да је поносан на исказану подршку у свим мјесним, општинским и градским одборима и структурама СНСД-а у Републици Српској.

“Као предсједник СНСД-а од њеног оснивања поносан сам на њену снагу која се могла видјети и данас на Сабору у присуству великог броја делегата, као и предстваника других политичких партија из Републике Српске и иностраних пријатеља – од Кине, Мађарске, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Румуније и других, који су потврдили да Република Српска данас има више разумијевања и пријатеља него икада”, рекао је Додик.

Он је указао на важност континуитета изборних побједа – локалних и општих, и као поновни циљ СНСД-а поставио побједу на локалним изборима наредне године.

Према његовим ријечима, снага СНСД-а заснива се на окупљању и сталном приливу нових чланова, па ова странка тренутно броји око 202.000 чланова, од око милион грађана у Републици Српској.

“Република Српска заслужује да има снажну партију и ми радимо све најбоље могуће у интересу Српске. Сматрамо да је борба на нивоу БиХ беспотребна, да црпи снагу и да тамо не можемо бити заграђени у нашој будућности”, навео је Додик.

Он је најавио да ће са политичким партнерима наставити политичке битке, истичући програмско опредјељење да БиХ не треба бити чланица НАТО-а.

“И даље имамо позитиван однос према ЕУ интеграцијама, али то не значи да будемо спријечени да сарађујемо са нашим пријатељима”, навео је Додик.

Он је поручио да је избор руководства политичке партије њена унутрашња ствар и то је аутентично право СНСД-а, свиђело се то коме или не.

“Остаћемо на политичком небу и ојачаћемо потенцијале. Не одустајемо од борбе која нас чека, а знамо да она није лака”, рекао је Додик, истичући да данашња снага СНСД-а исказана у Добоју свједочи о томе да је довољна да се побиједе сви даљи изазови.

Говорећи о реафирмисању права народа на самоопредјељење и миран разлаз, Додик је истакао да је то циљ који је СНСД давно поставио и да као такав остаје, јер БиХ нема смисла.

“У тој БиХ стално губимо снагу, вољу и енергију на стварима које се изнова редефинишу. Мислимо да српски народ нема будућности и да га треба извести из неуспјешне и пропале БиХ”, поручио је Додик.

Он је рекао да су СНСД и Република Српска за миран приступ, те када се створе услови, прилике и околности да се понуди и миран разлаз.

“Да живимо мирно као добре комшије, са довољно високо подигнутим оградама”, навео је Додик.

Он је рекао да је БиХ експеримент који забавља неке људе у великим канцеларијама у свијету.

“Да је након рата направљено разграничење и да су формиране посебне државе, данас би постојао просперитетан и миран, а не нестабилан регион какав тренутно гледамо”, поручио је Додик.

Подијели: