СНСД најорганизованија и најмоћнија политичка партија

27.09.2023.

СНСД је најорганизованија и најмоћнија политичка партија, са више од 200.000 чланова која жели и даље да јача повјерење у себе, изјавио је лидер ове странке Милорад Додик.

– Код нас то изазива радост и одушевљење, а код других који то не воле, јер су са друге стране политичког спектра, изазива тугу и невјерицу да се то дешава – рекао је Додик поводом Сабора СНСД-а који ће бити одржан у Добоју.

Он је истакао да је Сабор изборног карактера, те да ће на њему бити поднесен извјештај о раду, утврђен програм за наредне четири године, изабран нови Главни одбор и предсједник странке, заједно са Надзорним одбором и статутарном комисијом.

Додик је појаснио да ће, када буде изабран нови Главни одбор странке, у року од 30 до 60 дана бити изабрано и Предсједништво, потпредсједници партије, те генерални секретар.

– Новина Статута јесте да га некако приближимо даље организацији. Ми желимо да јачамо повјерење у нашу партију. Ми желимо да окупимо све могуће, више од 25.000 нових чланова смо имали у периоду од претходног Сабора до данас – нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, СНСД данас има евидентираних 202.000 чланова, што је у друштву, односно народу који има 1.100.000 становника, доминантна већина.

Додик је оцијенио да СНСД нема разлога да брине за своју будућност, као и да ће дати кадар који има највеће повјерење у базу.

– Процес подмлађивања у партији почели смо још на претходним круговима избора. Можете да видите многе младе људе као начелнике и градоначелнике, од Приједора, Лакташа, који немају ни четрдесетак година, а већ су на тако важним мјестима – навео је Додик за Срну.

Он је подсјетио да је Ања Љубојевић потпредсједник Народне скупштине Републике Српске, а Денис Шулић министар трговине и туризма у Влади Српске.

Додик је рекао да СНСД жели да промовише многе младе људе, те да се у новој организацији потпредсједника странка бави тим да сваки од њих има своје задужење, односно потпредсједник за кадровска питања, за односе са коалицијом, за страначку структуру, за спољна питања, за односе са факторима у Федерацији.

Он ја додао да ће се генерални секретар и даље бавити професионално организационим питањима саме партије.

– СНСД је доминантна и побједничка структура. То је мисаона именица да добију гласове многе политичке партије, а камоли да имају толико чланова. Оно што ми радимо јесте како остати мотивисан да тих 200.000 и даље буде у тој структури и ми ћемо наћи тај начин – закључио је Додик.

Седми Сабор СНСД-а биће одржан у Добоју, у суботу, 30. септембра.

Подијели: