СНСД неће у власт без ХДЗ-а, а ХДЗ неће без СНСД-а

19.11.2022.

У Мостару је данас одржан састанак руководства ХДЗ БиХ и СНСД-а, а након састанка медијима су се обратили лидери двије странке, Драган Човић и Милорад Додик. Додик је поновио да примјер ове сарадње може послужити другима.

“Задовољство што у континуитету разговарамо, данас је тема постизборна ситуација на нивоу државе. Ми ћемо наставити сарађивати, кооридинирати политике и активности у том погледу. На неки начин, ХДЗ и СНСД који су етикетирани раније као проблем, сада се јављају у БиХ као рјешење могуће брже успоставе власти. Мислим да примјер наше сарадње може да послужи другима. Наравно да имамо разлике, као што је пут у НАТО, али ми на потенцирамо на разликама него на заједничким питањима”, казао је Додик.

Додао је да су спремни формирати власт са свима који имају заједничку политику, пише Н1.

“Спремни смо са онима који имају заједничку политику и математику да радимо на формирању власти у БиХ. Са ХДЗ-ом имамо договор да нико никоме ништа не смета. Ако то Бошњаци разумију на такав начин, онда смо ријешили доста проблема у БиХ”.

Још је додао да ће се наставити са политикама које су препознатљиве.

“Наставит ћемо политикама које су препознатљиве, ми не желимо вршити никакву деструкцију али нисмо ни спремни на било какво непринципијелно понашање. Они који имају капацитет и жељу да буду дио структуре заједничког нивоа СНСД-а и ХДЗ-а, никоме ништа није затворено, али ни бианцо отворено“.

“Ми ћемо тражити да се врати Устав БИХ на сцену, да се одбаци међународни интервениционизам. Не можете забиљежити да смо ми и ХДЗ имали иједан конфликт. Примарно, СНСД и ХДЗ имају већ 12 људи унутра са нашим коалиционим партнерима, Осморка има 13, а СДА 9. И једни и други могу бити. У сваком случају, ми ћемо ићи да то завршимо брзо и постигнемо договор“, казао је Додик у одговору на новинарско питање.

“СНСД неће без ХДЗ-а, ХДЗ неће без СНСД-а“, казао је на крају.

Подијели: