СНСД улази у изборну годину, имамо чиме пред народ

09.04.2023.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је вечерас у Станарима да СНСД улази у изборну годину током које ће руководство ове странке обићи све локалне заједнице јер има чимe да изађе пред народ.

Додик је рекао да СНСД иза себе оставља сређену и стабилну Републику Српску.

“Наравно да у Републици има проблема, то никада нисмо сматрали да треба негирати. Али, имамо Републику за коју се срчано боримо као када смо првог дана кренули, Републику која је данас сигурно стабилнија него икада, која има већи број међународних пријатеља, барем оних који је јавно разумију више него икада, Републику која има стабилну економију, ма шта о њој причали”, истакао је Додик.

Он је поручио да се Република супротставила настојањима да се уведу санкције Русији без обзира на то шта је предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића обавијестио високи представник за спољну политику и безбједност Жозеп Борељ.

Додик је рекао да Борељ њега и српског члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановић приликом сваког сусрета пита: “Хоћете ли ви икада спровести те санкције?”.

“Па нећемо јер их никада нисмо ни увели. Али пошто је то једина релевантна адреса за Бореновића, нека њих двојица раде око тога шта хоће”, нагласио је Додик.

Он је додао да је СНСД прошле године у готово немогућим околностима добио изборе јер је народ препознао да је СНСД народна партија, упркос покушајима готово свих, од Европљана, Британаца и Американаца, да промијене структуру.

Додик је на општинској конференцији СНСД-а у Станарима рекао да су Станари захваљујући активистима те странке прије 10 година постали општина, којој су дали сву логистику.

Он је поручио да гдје је СНСД опозиција, као у Станарима, то је увијек на штету развоја тог мјеста и да у овој општини очекује компактност у СНСД-у, да се њено чланство ишчисти како би остало само чланство вјерно овој партији, како би са новим локалним руководством изашли на изборе, преноси Срна.

Додик је истакао да очекује изборну побједу СНСД-а у Станарима, као и да ће становништво разумјети да СНСД заслужује њихову подршку.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић поручила је да руководство ове странке жели да у Станарима да подршку људима који се боре за политике СНСД-а чији представници су водећи ову локални заједницу изградили објекте и садржаје неопходне за функционисање Станара, која је статус општине добила захваљујући политикама СНСД-а.

Подијели: