Спасавање савезничких пилота потврда да су Срби увијек на страни правде

03.10.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бољанићу да је акција “Халијард” још једна потврда да су Срби увијек били на страни правде, побједника и антифашиста, а да је данас српска саборност опаснија од оружја.

Додик је истакао да је ова акција дио славног дијела историје српског народа и херојски подвиг, те да се показало да Срби дјелују на исти начин у борби за слободу без обзира на оскудицу.

“И поред чињенице да овдје нема америчких представника, то не утиче на чињеницу шта су Срби радили”, рекао је Додик поводом обиљежавања 79 година од спасавања савезничких пилота у операцији “Халијард – ваздушни мост” у Бољанићу код Добоја.

Он је навео да је њихов недолазак на образ Амбасадору САД Мајклу Марфију, те указао да неће бити подржана садашња антисрпска политика САД, наводећи да чин одузимања имовине значи и самосталност Републике Српске.

Он је захвалио предсједнику Фондације “Халијард” Џону Капелу што чува сјећање на слободарску борбу Југословенске војске у отаџбини и генералу Дражу Михаиловићу.

Подијели: