Спасити једно дијете, значи спасити свијет

30.10.2023.

Спасити једно дијете, значи спасити свијет, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, на свечаности уручивања инкубатора и опреме за збрињавање новорођенчади, који су набављени средствима прикупљеним на донаторској вечери “С љубављу храбрим срцима”.

– Успјели да урадимо оно што не видим да је ико у региону урадио. Реагујемо на прави начин гдје је медицински ургентно – изјавио је Додик.

Он је нагласио да се овом акцијом желе окупити сви људи и институције како би било исказано људско достојанство, јер се жели реаговати на изазове и проблеме.

– Желим истаћи да је у овој последњој акцији највећи лични донатор била Драгица Стојановић, која је донирала 20.000 марака. Захвалан сам јој на томе – навео је Додик.

Истакао је да се на донаторским вечерима “С љубаљвљу храбрим срцима” скупи око милион КМ за рјешење многих проблема.

– Напор појединца да дају своја лична средства показује да смо одговорно друштво. Свима је ово помоћ, посебно дјеци за спас њихових живота – поручио је Додик.

Опрема је уручена руководствима болница у Бањалуци, Добоју, Бијељини, Фочи, Градишци, Приједору, Зворнику, Требињу, Невесињу, Источном Сарајеву, као и болница у Грачаници на Косову и Метохији и Ливну у Федерацији БиХ.

Подијели: