Срби држе до слободе и не могу да буду поданици странцима

29.10.2023.

Срби су државотворан народ, Срби држе до слободе и не могу да буду поданици странцима, рекао је предсједник Републике Српске Милроад Додик.

– Нисмо били поданици ни Турцима, ни Аустроугарима ни Нијемцима, а нећемо бити ни овима који данас покушавају да нам наметну поданички однос – написао је Додик на Инстаграм профилу сумирајући протеклу седмицу.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Милорад Додик (@mdodik.official)

У интервјуу за Телевизију К3 нагласио је да се у БиХ покушава задржати колонијална управа од стране лажног и нелегитимног високог представника.

– Наравно да Република Српска не може да пристане да неко на тај начин управља нашом заједницом и нашим друштвом – поручио је Додик.

Подсјетио је да је током седмице присуствовао свечаности поводом отварања зграде Архитектонско-грађевинско-геодетског и Шумарског факултета Универзитета у Бањалуци, што јасно показује да је Српска реализовала још један успјешан пројекат.

– Том приликом поручио сам професорима и студентима да морају разумјети данашње вријеме у коме се води свакодневна борба за Републику Српску да бисмо будућим генерацијама оставили стабилну државу – написао је Додик.

Подијели: