Средњошколски центар у Лакташима омогућиће развој и бољу спрегу са привредом

01.10.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да ће изградња средњошколског центра у Лакташима омогућити бољу спрегу између овдашње интензивне привреде и привредника са ђацима који ће у овој образовној установи и различитим фирмама бити едуковани и запошљавани.

Додик је рекао  да пројекти, попут изградње Средњошколског центра у Лакташима, позитивно мијењају начин живота и дају сасвим нови квалитет срединама у којима се реализују.

Он је истакао да је изградња овог објеката у Лакташима стара идеја, која се срећом сада реализује.

– Драго ми је што смо почели. Новац је обезбијеђен, све законске процедуре су спроведене и ово је нешто што ће бити готово за двије године у складу са пројектом – рекао је Додик након што је са градоначелником Лакташа Мирославом Бојићем данас положио камен темељац за изградњу Средњошколског центра.

– Сви ђаци који се упишу ће на одређен начин бити већ предодређени за неку од фирми у којој би могли да раде. То ће бити њихова воља, а ту ће се вјероватно укључити и знатан број привредника који ће стипендирати ђаке. Дакле, биће покушано да се ријеши управо та потреба за новом радном снагом, која је видна све више и на овим просторима – рекао је Додик.

 

Подијели: