Srpska će učiniti sve da vrati svu imovinu u svoju nadležnost

12.03.2023.

Republika Srpska će učiniti sve da vrati svu imovinu u svoju nadležnost novim zakonom o nepokretnoj imovini, napisao je predsjendik Srpske Milorad Dodik na svom Instagram nalogu.

Dodik je naveo da su “zajedno s koalicionim partnerima protekle sedmice još jednom potvrdili našu odlučnost da branimo interese Srpske i izrazili spremnost da se zajednički odupremo svakom pokušaju centralizacije BiH, po bilo kojem osnovu”.

– Na sva pitanja imamo jasne odgovore koji imaju cilj da se poboljša život ljudi u Srpskoj i zaštite njihova prava. Nikakvi ultimatumi ni ucjene neće nas pokolebati da odbranimo ono što je nacionalni interes Srpske i zato smo spremni i da izađemo iz BiH ako nam pokušaju oteti imovinu – poručio je Dodik.

Dodik je istakao da su “zajedno s koalicionim partnerima osudili stavove Ambasade SAD u BiH, te ocijenili da je riječ o ratnom huškanju koje ima podršku, a odaslano je preko predstavnika Islamske vjerske zajednice, i izrazili zabrinutost da niko od bošnjačkih političara, sarajevskih medija i intelektualaca nije osudio taj govor mržnje”.

– Oštro smo osudili i napad na novinare i zatražili rigorozne kazne za počinioce. Izrazili smo jedinstven stav da izmjenama Zakona o krivičnom postupku bude tretirano i pitanje klevete i laži, što nije upereno protiv bilo kog novinara, i naglasili da je neophodno voditi javnu raspravu o izmjenama Krivičnog zakonika Srpske – naglasio je Dodik.

Dodik je poručio da su “protekle sedmice s našim divnim damama proslavili 8. mart u Doboju, Srpcu, Prijedoru, Gradišci, Modriči, Brčkom, te organizovali tradicionalno druženje za sve naše dame na Trgu Krajine u Banjaluci, Kozarskoj Dubici, Tesliću, Laktašima”.

– Tako smo pokazali da su žene najveća snaga, koje svojim angažmanom daju poseban pečat svemu što rade i aktivno doprinose društvenom razvoju u svim oblastima kojima se bave – rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je sa Draganom Čovićem na radnom doručku u Banjaluci razgovarao o aktuelnim političkim temama u vezi s funkcionisanjem vlasti u zajedničkim institucijama.

 

Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram

 

Objava koju deli Milorad Dodik (@mdodik.official)

Podijeli: