“Српска је правна чињеница, а Косово плод тероризма и сепаратизма”

08.10.2022.

Република Српска није модел, то је међународна правна чињеница уграђена у Дејтонски споразум и Устав БиХ, а Косово, за које Османи сматра да је независна држава, је плод тероризма и сепаратизма, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик осврћући се на изјаву предсједнице самопроглашеног Косова.

– Косово су Албанци деведесетих година силом окупирали, да би данас Србе звали и третирали као криминалну банду. Ако ћемо се држати међународних принципа, остаје питање како Албанци сматрају да Косово може да се издвоји из Србије, а Република Српска не може из БиХ – написао је Додик на свом Твитер налогу.

Османи је јуче новинарима изјавила да представници институција Косова континуирано објашњавају међународној заједници да модели попут Републике Српске стварају више проблема него стабилности.

– Никоме није у интересу, а понајмање Косову, ни региону у цјелини, ни ЕУ, да има било какве Републике Српске, или сличне моделе који нису функционисали и неће функционисати јер стварају више проблема него мира и стабилности – рекла је она.

Подијели: