Српска наставља да се бори за оно што јој припада

10.08.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је у инетрвјуу за РТРС да ће Српска наставити да се бори за оно што јој припада по Уставу БиХ и Дејтонском споразуму и да неће дозволити да буде разграђена.

– Република Српска је мала и у формално-правном, односно међународном смислу није призната као држава, али има све капацитете државе и то је предвиђено Дејтонским споразумом и Уставом и тога се нећемо одрећи – рекао је Додик.

Он је рекао да су Американци обећали некадашњем лидеру СДА Алији Изетбеговићу да ће они, када потпише Дејтонски споразум, годинама радити на разградњи Републике Српске и да ће направити БиХ као функционалну државу.

– Мало сутра, то зависи и од нас, није све у моћи Американаца. Моћни јесу, али су једнако тако и арогантни. Уведу санкције мени, али и мом унучету од четири године. То је њихова моћ и на томе се иживљавају – рекао је Додик.

Он је навео да има сазнања да је у америчком Стејт департменту било свађе у вези са санкцијама које су недавно уведене високим званичницима Републике Српске и на нивоу БиХ.

Додик је истакао да се неће догодити да ЕУ уведе санкције Републици Српској која није изолована и никада није имала више пријатеља спремних да разумију њену позицију и да јој помогну.

Подијели: