Српска неће дозволити да јој буде одузета имовина

30.05.2023.

Српска неће дозволити да јој буде одузета имовина и позвао све у Републици Српској да се ставе у функцију њеног уставног браниоца, рекао је данас предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Поновио је да се амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи поново петља у унутрашње ствари БиХ и опет говори о томе у нади да ће га неко послушати.

– Ми кажемо да га нећемо послушати. У ономе моменту када се одлуче, а имамо информацију да ће се одлучити да путем непризнатог високог представника уђу у сферу регулисања имовине, истог тренутка ћемо заказати Народну скупштину и Владу и донијеће се одлука о статусу Републике Српске – рекао је Додик.

Позвао је све у Републици Српској, укључујући политичаре, новинаре, љекаре, привреднике, раднике и домаћице, да се ставе у функцију њеног уставног браниоца, јер је право, како је рекао, на страни Српске, а на другој је неправда која жели да се наметне.

– Република Српска нема другог излаза и гура се уза зид, а амерички амбасадор мисли да све зна и да има права да све може да ради. Онда каже да то можемо добити на располагање. Какво располагање? Правни статус имовине је регулисан, а ако неко може да да на располагање имовину, то може да да само Република Српска, никаква БиХ – истакао је Додик.

Подијели: