Српска није дозволила да се уведу санкције Русији

11.04.2023.

Република Српска није дозволила да се на нивоу БиХ донесе било каква одлука о санкцијама Русији. Видимо да овдје неки више вјерују Бриселу него званичним органима у Српској, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик реагујући на изјаву предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића да се БиХ придружила санкцијама ЕУ против Руске Федерације.

Додик је подсјетио да је “Српска та која није дозволила да се призна тзв. Косово, нити да се уведу санкције Русији”.

– У Српској постоји опозициона структура која има своје бриге које нису мале и које су они сами себи наметнули. Не желимо да се бавимо њима. Покушавају да побјегну од теме раскола који имају тако што ће пласирати лаж да ми то коментаришемо. Они се никада нису изјаснили о питању самосталности Републике Српске. Данас су највећи противници управо те приче – рекао је Додик.

Каже да опозиција износи ставове исте као и политичари из ФБиХ.

Српска живи свој живот онако како је предвиђено Уставом

Република Српска данас добро стоји финансијски и може да се изврши увид у све то. Ми немамо проблема са плаћањем својих обавеза – рекао је данас на конференцији за новинаре предсједник Републике Српске Милорад Додик и поручио да Српска живи свој живот онако како је предвиђено Уставом и са свим атрибутима државности како је то предвидио Дејтонски мировни споразум.

– Република Српска има довољно новца на рачуну и у будућности неће имати неких проблема – поручио је Додик и додао да је опозиција измислила спекулације о томе.
Подсјетио је да је буџет Српске усвојен још у септембру прошле године.

– Српска је стабилнија него ФБиХ, мада се не упоређујемо с њом већ са земљама за које мислимо да су сличне нама – рекао је Додик.

Нагласио је да Република Српска данас има највећи број запослених у својој историји.

Из седам држава министри и премијери траже да присуствују турниру Српска опен

У посљедњих неколико дана имамо позиве из седам држава да обезбиједимо мјеста министрима и премијерима да присуствују турниру Српска опен, рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

– То само показује колики је значај ове спортске манифестације за Бањалуку, али и цијелу Републику Српску – нагласио је Додик на конференцији за новинаре.

 

Подијели: