Српска поносна на снагу Србије

27.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се са градоначелником Београда Александром Шапићем који борави у званичној посјети Бањалуци поводом Дана града.

Додик је изјавио да је Република Српска поносна на снагу коју показује Београд као град и Србија као држава, те нагласио да братски односи Бањалуке и Београда требају бити настављени.

Након састанка са градоначелником Београда Александром Шапићем, Додик је рекао да се Бањалука, као и Београд, шири и напредује у сваком погледу и да су оба града пожељне дестинације за живот.

– Београд доживљавамо својим градом, радујемо се напретку под вођством градоначелника Шапића, који је велики пријатељ Бањалуке и Републике Српске – истакао је Додик.

Градоначелник Београда поручио је да је овај град пријестоница цјелокупног српског народа, али и град који је отворен за људе свих нација.

– Београд је град у којем живи скоро два милиона људи и његова улога на овом простору је далеко већа од просечног града – рекао је Шапић.

Истакао је да се у Бањалуци и Републици Српској осјећа као код своје куће, те оцијенио да је посљедњих 20 година Додик много учинио за народ на подручју Српске.

Шапић је рекао да ће Бањалука и Република Српска бити позване да са својим туристичким организацијама учествују 13. и 14. маја на манифестацији “Београдски дани породице”.

Од 18 часова, у оквиру обиљежавања Дана града Бањалуке, биће одржана свечана академија у Спортској дворани Борик.

Подијели: