Српска се залаже за европски пут БиХ, али не може дозволити да се на том путу одрекне саме себе

03.12.2023.

Република Српска се залаже за европски пут БиХ, али не може дозволити да се на том путу одрекне саме себе, својих уставних надлежности, имовине и да пристане да буде празна љуштура – навео је предсједник Српске Милорад Додик.

– На предстојећем састанку у Бриселу затражићу да се досљедно у пакету спроведу и реализују сви приоритети из Мишљења Европске комисије, али ћу рећи и да БиХ треба да буде суверена земља, а не колонија, јер је то неопходно да би напредовала на европском путу. То значи да странци морају да оставе БиХ њеним легално изабраним политичким представницима – навео је Додик у објави на Инстаграму.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Милорад Додик (@mdodik.official)

Навео је да је током седмице присуствовао освештању храма посвећеног Светом Сави у Фочи, те да му је припала велика част да буде кум храма.

– Такође сам боравио у Београду и разговарао са градоначелником Александром Шапићем. У Србији имамо патриотске снаге, предвођене предсједником Александром Вучићем, које су увијек показивале добар однос према Српској. Сматрамо да је сасвим природно да политички подржимо те политичке опције – написао је Додик.

Подијели: