Српска сигурно неће банкротирати

11.11.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да Српска сигурно неће банкротирати, већ ће своје обавезе редовно измиривати.

Наводи о банкроту Српске, према оцијени Додика, смишљени су од опозиције и “бајних мислилаца” којима је главна идеја како скинути Додика, али да ће се он, све док га бира народ, борити за најбоље интересе тог народа.

Додик је подсјетио да се прича о томе како ће Република Српска пропасти слуша годинама, али се доказало да то није тачно.

“Нико не каже да је данас лагано и да све тече мед и млијеко, није нимало лако, тешко је, наравно. И на глобалној сцсени је, али то нико неће рећи од опозиције осим вас што то примјећујете. Они ће рећи шта нас брига, нама је важно овдје. Ми не можемо да будемо изоловани, али не јаучемо због тога. Прије ће банкротирати Њемачка него Српска, без обзира колико ће њима бити ово смијешно”, рекао је Додик.

Он је додао да је јутрос имао разговор с једним њемачким бизнисменом који покушава да експлоатира своје производе из Њемачке, те тражи начин да у Српској изгради нову фабрику.

“Кад је тако лоше у Српској, зашто они долазе, мени то стварно није јасно”, пита Додик.

Додик је упитао и како је могуће да се не примијети податак да је Република Српска најмање задужена земља у региону, да је њена задуженост 34 одсто, а покривеност увоза око 80 одсто, а домаћи производ око 15 милијарди КМ.

Додик је навео да се већ сада резервишу средства да прије Божића идуће године буде исплаћена пензија.

Он каже да је задатак наводних стручњака, који сад нешто причају о свему томе, да а изазивају нестабилност.

“Мислим да је најбоља мјера стање народа. Народ у то не вјерује. Ако ми редовно исплаћујемо пензије и плате, а то чинимо редовно, о каквом банркоту је ријеч? Банкротирале су неке земље, али Српска неће сигурно”, закључио је Додик.

Подијели: