Српска способна да се одбрани од свих насртаја

08.01.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је Српска показала способност да се одбрани од свих насртаја и да жели мир.

– Република Српска се показала способном да се одбрани од насртаја у политичком и сваком другом смислу, да развије своју економију, одржи свој јавни, друштвени и политички живот, изгради своје институције и да буде вољена. Да није љубави народа према Републици Српској, она би одавно нестала са политичке и сваке друге сцене – рекао је Додик на свечаном пријему у Влади Републике Српске поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске.

Додик је рекао да се о Републици Српској у посљедње вријеме прича много.

– Ви, наши пријатељи, причате све што јесте и што би требало да буде права Република Српска, а имамо, чини ми се, мало више оних који говоре да је она нешто лоше. Кад саберем, као њен предсједник, онда мислим да је добро да говоре и једни и други, јер је Република Српска тема и она је данас, не само питање унутрашњих односа у БиХ, већ регионална, а рекао бих, по неким елементима, можда и глобална тема – рекао је Додик.

Подијели: