Српска спроводи и поштује што је потписано у Дејтону

23.06.2024.

Република Српска спроводи и поштује све што је потписано у Дејтонском споразуму, али исто тако одбија да примијени, поштује и спроводи оно што је наметнуто мимо тог споразума, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Небројеним наметањима и својевољним прекрајањем договореног и потписаног, страни завојевачи су трајно и неповратно оскрнавили Општи оквирни споразум за мир у БиХ, желећи да сведу ентитете на ранг локалних органа. Не само да нису успјели у својим намјерама, већ су Републици Српској дали нову снагу и политичку мудрост. Република Српска јесте страна, субјект и потписник свих анекса Дејтонског споразума – наводи Додик на друштвеној мрежи Инстаграм.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Милорад Додик (@mdodik.official)

Додик истиче да је током седмицe имао састанак с Милицом Ђурђевић Стаменковски, министром за породицу и демографију Србије.

– Присуствовао сам и концерту “Поклон Бањалуци” Универзитета у Бањалуци. На Јахорини сам присуствовао састанку с руководством Сарајево-гаса и Србијагаса и свечаном отварању радова на дистрибутивном гасоводу Пале – Јахорина – додаје Додик.

Подијели: