Српска стабилнија него икада

26.09.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је у емисији Свједочење да је увијек имао јасну политику која је значила јачање Републике Српске и да није било лако преговарати о важним питањима, када је често био сам против свих.

Навео је да је протеклих деценија обављао важне функције у Српској, да је једно вријеме био и опозиција, али да никада нису изостајали притисци странаца, па чак и пријетње по њега и његову породицу.

– Оне су ме само ојачавале да наставим. Увијек сам се водио тиме колико моје понашање доноси или односи Републици Српској и да ли је угрожавамо ако кажемо да нешто нећемо – рекао је Додик.

Давно сам схватио, каже Додик, да не угрожавамо и да Републици Српској може помоћи једино недвосмислен став одбране њених вриједности.

– За 30 година Републику Српску видим као независну државу која ће бити развијенија, у одређеном државном облику уједињена са Србијом, без лоших намјера према окружењу – истакао је Додик.

Нагласио је да је данас Република Српска стабилнија него икада, да је субјект, али да њена независност зависи од низа процјена.

– Српска има своју политику, која је окренута јачању мира, стабилности, економије и подршке становништву – навео је Додик.

Поносан сам, каже Додик, на контакт који имам са предсједником Русије Владимиром Путином.

– Он је у многим питањима помогао Српској, приликом куповине Рафинерије нафте у Броду, стављања вета у Савјету безбједности на британску резолуцију. Волим да се сретнем са њим. Никада није тражио од мене ништа да урадим, само је питао шта може помоћи – рекао је Додик.

Подијели: