Српска све стабилнија и уређенија

08.01.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да Српска Дан Републике обиљежава као боља, јача, те политички и институционално стабилнија и уређенија.

“Полагањем вијенаца за погинуле борце и жртве фашистичког терора, као и погинуле борце у Другом свјетском рату, те за 12 бањалучких беба почињемо обиљежавање Дана Републике”, рекао је Додик новинарима након што је положио вијенце на Тргу палих бораца НОР-а у Бањалуци и Споменик погинулим борцима Војске Републике Српске.

Он је истакао да Република Српска показује способност да управља процесима и егзистира у отежаним околностима у којима поједине земље Запада воде хибридни рат против ње.

“Тај рат подразумијева специфичне мјере којима можемо да свједочимо посљедњих мјесеци и дана. У сваком случају ми смо веома одлучни да очувамо стабилност и мир уз поштивање устава Српске и БиХ. Тиме желимо да сачувамо тековине мировног процеса који је завршен у Дејтону и којим је подарен политички систем у БиХ којим се подразумијева висока самосталност и аутономија Српске. То је оно што хоћемо и чему тежимо”, поручио је Додик.

Он је нагласио да је Република Српска показала да је заједница љубави и солидарности.

“Прославили смо многе празнике посљедњих дана и свим људима који славе Божић желим мир и благостање уз традиционални поздрав: Мир Божији – Христос се роди”, поручио је Додик.

Подијели: