Српска захвална Србији за пажњу коју добија

17.06.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да је Српска веома захвална Србији на пажњи коју пружа, те да је опредијељена да заједно рјешавају важна национална питања.

“Захвални смо и задовољни приједлозима које добијамо са те стране”, рекао је Додик новинарима након састанка са министром за бригу о породици и демографију Србије Милицом Ђурђевић Стаменковски.

Он је навео да је са Ђурђевић Стаменковски разговарао о Декларацији о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, која је усвојена на Свесрпском сабору.

“Наставићемо да изучавамо и препознамо оно што је интерес и Републике Српске и Србије, прије свега српског и осталих народа да бисмо могли да креирамо наше најбоље активности које бисмо спроводили на терену. Срби су у цјелини суочени са одређеним демографским проблемима и оно што желимо да видимо јесте како реаговати на свијест људи да бисмо их усмјерили и ојачали њихово увјерење да живе на овим просторима”, нагласио је Додик.

Он је навео да је Ђурђевић Стаменковски информисао о ситуацији у Републици Српској, њеном односу са БиХ.

“Захвалан сам за посјету и пажњу која се пружа од Србије за Српску”, рекао је Додик.

Подијели: