Српска жели да буде видљива на европском путу

22.04.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са генералним директором Генералног директората Европске комисије за сусједску политику и преговоре о проширењу Гертом Јаном Копманом о актуелним политичким приликама у Републици Српској и БиХ.

Предсједник Српске  нагласио је да одлука о отпочињању приступних преговора представља добар знак за наставак реформских процеса, нагласивши да домаће институције и изабрани политички представници требају бити једини релевантни за доношење одлука, саопштено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

Додик је истакао важност учешћа у Плану раста за западни Балкан и нагласио да ће радни тим из Републике Српске бити оперативан у том процесу.

Он је рекао да Република Српска подржава европски пут БиХ, на којем жели да буде видљива, уз пуно уважавање њене уставне позиције, као и дејтонске структуре БиХ.

Састанку су присуствовали и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и шеф Делегације Европске уније у БиХ и специјални представник ЕУ у БиХ Јохан Сатлер.

Подијели: