Српски народ ће одлуке о себи доносити самостално

28.12.2023.

“Улизице – то су за мене најгори људи на свијету, најштетнији, најпокваренији… Док њих буде нема среће на свијету, јер ће уништити све што је истинска људска вриједност.” Овако је говорио велики Меша Селимовић, наводи предсједник Републике Српске Милорад Додик те истиче да се ове изреке сјетио када је читао изјаве министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Дине Конаковића.

– Изјаве улизивања према Кристијану Шмиту, човјеку којем добровољно предају право да одлучује у име милиона људи у овој земљи. То се зове понижавање БиХ. Републику Српску никада нећете понижавати. Никада јој нећете одузети оно што има, а има све елементе државности, свиђало се то Конаковићу или не – навео је предсједник Српске на друштвеним мрежама.

Додик истиче да Конаковић не треба да брине о Републици Српској.

– За нас је глас народа глас Бога. За њега је то очигледно глас Баварца. Хвали се Дино да је заговорник да Шмит наметне рјешење Изборног закона ако политичари не могу да се договоре. Политичари између себе увијек могу да постигну договор ако су на договор усмјерени. Не могу с политичким аматерима и шарлатанима који глуме политичаре – навео је Додик.

Додик каже да уколико пристанете да народну сувереност Бошњака дате у руке једном нелегитимном странцу, ви онда ту нисте да се договарате. Ви сте ту да се понижавате.

– И зато Един Форто мени не одговара на просту констатацију коју зна сваки студент политичких наука – да не можете бити либерал и залагати се за владавину страног и наметнутог гувернера! Ми на наметања нећемо пристати. А вама ако се тако свиђа, онда немојте организовати изборе у Федерацији, него нека Шмит и Марфи организују томболу и извуку из бубња ко ће бити посланици, а ко министри – истиче Додик.

Милорад Додик је рекао да ће српски народ одлуке о себи ипак доносити самостално.

Подијели: