Српски народ данас уз своје спортисте

10.09.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је данас дан великих српских спортских финала – дан у којем је српски народ у Српској и Србији уједињен уз своје врхунске спортисте.

“Протеклу седмицу обиљежиле су побједе кошаркаша на Свјетском првенству, непоновљивог Новака Ђоковића, који је десети пут у финалу Ју-Ес опена, те одбојкаша на Европском првенству”, написао је Додик на друштвеној мрежи “Икс”.

“Посебно сам поносан што у овој седмици обиљежавамо и 50. рођендан Кошаркашког клуба `Игокеа`. Кошаркашки турнир који је организован тим поводом посвећен је свим добрим људима и имали смо прилику да у Бањалуци и Лакташима гледамо свјетске кошаркашке асове”, рекао је Додик.

Додик је, од многих политичких дешавања, издвојио разговор са пријатељем Робертом Фицом, лидером странке ЦМЕР – Социјална демократија Словачке, којем је пожелио успјех на изборима.

“Радоваћу се његовом повратку на мјесто премијера Словачке. То ће омогућити наставак наше сарадње и боље разумијевање позиције Републике Српске”, рекао је Додик.

Подијели: