Српски народ има право на јединствену државу

30.10.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да српски народ има право на своју јединствену државу на Балкану и да је уједињење могуће реализовати у наредних неколико година.

– Након ослобађања од Турака, Велика Британија није дозволила да Срби формирају јединствену државу на Балкану. Покушај Срба, који су били на побједничкој страни у Првом свјетском рату да формирају јединствену државу спријечен је од Британаца и других који су наметнули причу о Југославији, на штету српског народа и уништавања његове идеје – рекао је Додик.

Он је рекао да би требаљло наћи заједнички именилац за стварање једне нове цјеловите државе на Балкану и да то не би требало никога да брине јер је то реално и очито.

– У Републици Српској живе доминантно Срби и они нису никада прихватили да живе у централизованој и унитарној БиХ. Прихватили смо да живимо у дејтонској БиХ, она је срушена силним интервенцијама. Остале су крхотине Дејтона, покушава се завршити прича како треба одузети имовину и централизовати је на ниво БиХ – истакао је Додик.

Додик је рекао да БиХ нема будућност, свидјело се то разним мешетарима из ЕУ и Америке или не.

Он каже да могу да наметну штетне мјере Србима, али Срби никада неће прихватити централизовану БиХ.

– Срби прихватају Републику Српску и водићемо је онако како ми мислимо да треба – истакао је Додик.

Подијели: