Српску чека нови инвестициони подухват

15.06.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је да Српску чека нови инвестициони подухват који ће реализовати привредно друштво СХП “Целекс”, које већ годинама успјешно послује у Бањалуци, а односи се на проширење производње и повећање броја запослених.

“Имају намјеру да инвестирају, модернизују своје линије, изграде енергану која је потребна за њихове потребе”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци након разговора с власником предузећа Миланом Филом.

Он је навео да ће Српска у периоду инвестирања од три до пет година гарантовати цијену електричне енергије на нивоу домаћих потрошача и тако стимулисати компанију да одржи пажњу на овом инвестиционом пројекту.

Додик је рекао да је Фило успјешан привредник који не жели да извлачи већ реинвестира добит остварену у Српској, али и на нивоу групације.

“Захваљујемо nа препознавањu Републике Српске и Бањалуке као важне дестинације за његове пословне активности”, рекао је Додик и додао да ће данашњи договор бити презентовати посредством меморандума који ће Влада Српске разматрати и усвојити.

Подијели: