Став Бореновића поданички

10.08.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик назвао је поданичким став лидера ПДП-а Бранислава Бореновића о Кристијану Шмиту, истичући да то нема нема никакав значај.

Додик је поновио да Шмит није легитиман и легалан и да је дошао у БиХ да проведе одређене политике, подсјећајући да би сусрети с њим значили прихватање и давање легитимитета који нема јер га није именовао савјет безбједности УН.

– Шмит овдје није дошао из алтуизма, да помогне, већ да намеће законе, да мијења Устав, надлежности, наше животе. С ким да разговарам, с њим? Ја нећу, ја сам изабран на политици која је рекла нећемо да разговарамо с њим, јер га није именовао Савјет безбједности. Какав сте човјек, како можете да размишљате о вођењу земље ако не поштујете свој статус који је загарантован одлукама Савјета безбједности? Ако ви не поштујете, како очекујете да други поштују? – рекао је Додик, коментаришући изјаву Бореновића који је рекао да не види разлог зашто не би разговарао са Шмитом.

Додик је поручио да је Република Српска стабилна и да измирује све обавезе.

– Српска није изолована, до краја године имаћу више контаката и сусрета него Бореновић и сви они заједно – истакао је Додик у интервјуу за РТРС.

Он је истакао да су и предвиђања реномираних рејтинг организација, која су објављена данас, потврдила да Република Српска има статус “Б плус” стабилно, те да ће 2024. и 2025. године имати снажан раст домаћег производа.

– Како лидер ПДП-а Бранислав Бореновић, који је економиста, то није знао да прочита – упитао је Додик.

Подијели: