Све што долази са Запада је лаж и Срби се томе противе

27.04.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је све што долази са Запада лаж и да су зато Срби криви Западу – јер се противе њиховим лажима и њиховим намјерама укидања Републике Српске и стварања унитарне БиХ, у којој ће доминирати муслимани.

Додик је за “Русија данас” рекао да је лаж и измишљени наратив и геноцид у Сребреници.

“То се није догодило, то је лаж. Сукоби у БиХ нису ни почели када је Запад почео да квалификује понашање Срба као геноцид. Ја сам сам свједок, видио сам као посланик како су тврдили да Срби припремају геноцид”, истакао је Додик.

Он је навео да је геноцид догађај када један народ покушава да елиминише други у сваком смислу, у смислу културе и биолошки, што се у Сребреници није догодило.

“Када погледате демографску структуру, слику БиХ прије рата и ратне жртве, проценат Срба, муслимана и Хрвата одговара процентуално броју људи који су ту живјели прије рата”, указао је Додик.

Он је рекао да постоји толико историјске неправде коју на Западу желе да прикрију, грешака које САД чине све вријеме.

“Они су прекршили ембарго УН пуштајући долазак муџахедина из других ратних зона, прекршили су ембарго УН на оружје, зато покушавају да прикрију тај дио историје и одржавају наратив Срба као криваца, виновника, јер ми се противимо њиховим лажима и зато смо криви”, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, већина људи који су у актуелној америчкој администрацији, некада су били помоћници у структурама демократа током грађанског рата у БиХ, а данас су сви они поново овдје да заврше, као што кажу, оно што су почели, незавршени посао, а само они знају који је то незавршен посао.

“За њих је то укидање Републике Српске, стварање унитарне БиХ, у којој ће доминирати босански муслимани”, рекао је Додик.

Према његовим мишљењу, два су узрока за агресивно понашање Запада према Републици Српској, а први је да Република Српска упорно одбија да се придружи НАТО-у и улаже вето на сваку процедуру у том правцу, а други је да је од самог почетка руске специјалне војне операције у Украјини Република Српска задржала став неувођења санкција Русији.

“Неки бошњачки амбасадори у име БиХ могу да се негдје у свијету сагласе са нечим, али ниједно владино тијело у БиХ није се сагласило са увођењем санкција било које врсте Руској Федерацији. Зато су они френетични, зато су бијесни, они мисле да сви треба да их слиједе у њиховој лудости”, нагласио је Додик.

Подијели: