Свечаност у Бијељини поводом Дан града

24.09.2022.

У Бијељини је обиљежен Дан града, а свечаној сједници присустовао је  и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Додик је подсјетио на многобројне вишемилионске пројекте, које су у Бијељини и Семберији финансирале Влада и институције Српске – од заобилазнице, болнице, преко канала Дрина-Дашница до улагања у развој пољопривредне производње.

На свечаној сједници уручена су и градска признања. Најзначајније – повеља града уручена је епископу зворничко-тузанском Фотију.

Биjeљина је град који се интезивно развијао посљедње двије деценије , изграђени су факултети и друге образовне инстуитуције, овдје се радо долази истакао је предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић, додавши да ће њен развој убрзати изградња аутопута.

Бијељина је данас савремен и напредан град, један од најважнијих центара у Републици Српској у који су републичке институције у континуитету улагале, истакао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, додавши да су улагања почела прије двије и по деценије изградњом канала Дрина-Дашница вриједног три милиона марака.

– Радили смо обилазнице, помажемо пољопривредним произвођачима, а стотине милиона марака је ушло кроз подстицаје – навео је Додик.

Додик је најавио и нови – повећани буџет пољопривредницима за наредну годину у односу на онај који је предложен у Бијељини прије два мсјеца на састанку са пољопрвридницима.

– Сад сам у позицији да кажем да ће бити 180 милиона идуће године. Обухватићемо све пољопривреднике, до сада је било да подстицаје имају они са пет товљеника а сада ће то бити са два и плус – рекао је Додик.

Са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић, српски члан Предсједништва Милорад Додик у Бијељини разговарао је са 85 најистакнутијих комаданата војске и полиције Републике Српске са овог подручја.

Ратни ветерани јединствени су у ставу да се Српска у миру мора бори за очување својих надлежности.

– Имамо инструисане стране поданике који желе да овладају институцијама уз помоћ неких медија из Бијељине, прије свга БН ТВ,  која је логистичка подршка за стране операције на простору Републике Српске и то је нешто што само говори. Српсла брани одсудно са свим расположивим средствима и то ћемо радити – рекао је Додик.

Упоредо са борбом за очување Српске, води се и борба за што бољи живот грађана и у томе успијевамо, поручила је предсјеница Српске додајући да се повећавају примања свих категорија становништва.

Подијели: