Честитка Си Ђинпингу: Тешка времена траже одлучне лидере

23.10.2022.

Предсједник СНСД-а и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је предсједнику Кине Си Ђинпингу поновни избор на мјесто генералног секретара Комунистичке партије Кине, истичући да је недвосмислена подршка, коју је добио на 20. Конгресу ове партије, још један показатељ импресивних резултата, које је НР Кина постигла под његовим вођством.
ч
– Увјерен сам да ћете и у овом мандату наставити да одлучно водите Вашу земљу у правцу даљег напретка и националног подмлађивања на свим пољима. Увели сте НР Кину у нову еру социјализма са кинеским карактеристикама у којем је остварена велика ренесанса кинеског народа и постављени јаки темељи за изградњу модерне социјалистичке државе – истакао је Додик у честитки.

Он је нагласио да је на овом важном конгресу дата једногласна подршка и спољнополитичким визијама и иницијативама предсједника Кине, као што су изградња друштва заједничке будућности човјечанства, концепт развоја мултилатеризма, као и иницијативе за глобални развој и глобалну безбједност.

– Тешка времена траже одлучне лидере, који могу адекватно да одговоре на све изазове с којима се суочавамо на глобалном плану. Ви сте се показали не само одлучност да се изборите са глобалним изазовима, него и велику одговорност и солидарност према другим народима и државама у кризним ситуацијама – истакао је Додик.

Лидер СНСД-а и српски члан Предсједништва БиХ честитао је и свим новоизабраним члановима Централног комитета КПК и пожели им много успјеха у обављању ове важне дужности.

– Уз велику захвалност на подршци и помоћи Ваше земље у најтежим тренуцима, као и најбоље жеље за просперитет и благостање братског кинеског народа, молим Вас, уважени предсједниче, да примите изразе мог дубоког потшовања – навео је Додик.

Подијели: