Трагедија у Лакташима упозорење свима да поштују људски живот и достојанство

30.10.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да трагедија која се догодила у Лакташима треба да буде упозорење свима да поштују људски живот и достојанство у свакој прилици и на сваком мјесту.

– Kорисници друштвених мрежа имају слободу да пишу и објављују шта хоће, али ако она није праћена одговорношћу, онда може да заврши онако како смо виђели на трагичном случају у Лакташима – написао је Додик на Твитеру.

Додик је осудио све оне који су снимили и јавно ширили снимак.

– Заслужују да сносе јавну осуду и кривичну одговорност. У наредном периоду радићемо на допуни постојећих законских рјешења, којима ћемо јаче санкционисати оне који овим видом насиља угрожавају друге особе – истакао је Додик.

Двадесетдвогодишњак из Лакташа извршио је јуче самоубиство, а према незваничним информацијама, ријеч је о младићу који је исмијаван и сниман током пријављивања за посао на бензинској пумпи, након чега је снимак објављен на друштвеним мрежама.

Медији наводе да је полиција ухапсила радника бензинске пумпе који је снимао младића из Лакташа који је касније извршио самоубиство.

Подијели: