Тражити рјешење српског националног питања на Балкану

05.02.2023.

Све вријеме западни центри моћи атакују на статус и права Републике Српске. У колумни ‘’Шта странци хоће’’, коју сам написао прошле седмице, јасно сам поручио да ми, Срби, и не треба да чекамо разне мешетаре да нам смућкају још једну сплачину, него да изнова тражимо рјешење српског националног питања на Балкану, баш по узору како је, раније, то питање ријешио њемачки народ. Може за почетак двије српске државе, Србија и Република Српска, поручио је предсједник Републике Српске Милорад додик на друштвеним мрежама.

– О притисцима на Србију и српски народ протекле седмице разговарао сам и са предсједником Вучићем, те поново изразио подршку Републике Српске у изазовима с којима се суочава Србија по питању Косова и Метохије.

Важан састанак одржао сам с пољопривредним произвођачима Семберије, којима сам рекао да Република Српска чини и чиниће све како би помогла пољопривредницима, те да се то види и кроз аграрни буџет који је повећан на 180 милиона КМ како би се сачувала и ојачала домаћа пољопривредна производња.

Ове седмице састао сам се и са амбасадором Краљевине Норвешке у БиХ Олавом Рајнертсеном и са резидентном координаторком УН-а у БиХ Ингрид Мекдоналд.

Са Елмедином Конаковићем разговарао сам у Бањалуци. Констатовали смо да нас чекају обимни послови које треба завршавати на нивоу БиХ и да је основни принцип наше сарадње да се редовно консултујемо о сваком питању и да покушамо доћи до консензуса да се афирмише уставна БиХ.

У сриједу сам присуствовао премијери филма ‘’Олуја’’, који је изузетно важан не само за филмску индустрију, него и за нашу историју, и то је најбоља платформа како би се догађаји који су обиљежили историју српског народа на најбољи могући начин забиљежили и предали будућим генерацијама.

У Лакташима сам присуствовао полагању камена темељца за нови погон за производњу индустријске електронике, гдје ће посао добити 400 радника.

Посјетио сам Зворник и Братунац, гдје се данас одржавају избори за градоначелника и начелника – закључио је Додик на Инстаграму.

Подијели: