Треба преживјети садашња времена уз очување стабилности система

26.02.2024.

Садашње вријеме се мора преживети, одржавајући стабилност система да би се чекала нова времена и нови развој рекао је за Телевизију Бјелорусије предсједник Републике Српске, Милорад Додик.

Према ријечима предсједника Републике Српске, и поред тога што у Бјелорусији није био од 2019. године, контакти између земаља нису престали.

– И, чини ми се, имали смо добре резултате и одличне предуслове за међусобно разумијевање и будућу сарадњу. То желимо. Ваш преедсједник је радо виђен гост у мојој канцеларији. Често се виђамо – напоменуо је он.

Милорад Додик изнио је утиске након дводневног боравка у Минску.

– Знамо да је Запад увео санкције Бјелорусији. Поносан сам што то нисмо урадили упркос притисцима Запада – рекао је он.

Цијели интервју Милорада Додика погледајте ОВДЈЕ!

Може ли се вјеровати Западу?

Не верујемо Западу. Још озбиљније смо преварени Дејтонским споразумом и сада они кроз споразум промовишу нешто своје, а не поштују сам споразум, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик за бјелоруску телевизију.

– Споразуми се склапају да би их поправили и испоштовали. Али они гурају своје. А ове циљеве одређују Американци. У ствари, једноставно се варају. Тако је и овде. Знали смо да ће се то десити, али ова дрскост да признамо да је управо то оно што тежили су да се покаже колико је Запад циничан – наводи Додик.

Западу нису потребни компетентни партнери са којима се заправо може преговарати, сигуран је Милорад Додик.

– Али мислим да је то озбиљно нашкодило самој Европи, Европској унији. Данас немају ни једног лидера. Они које сада видимо тамо нису лидери чак ни у својим земљама. Немају масовну подршку, а још мање могао се назвати лидером Европске уније. Последња је била Меркелова. Али, као што видите, и она је преварила – рекао је је председник Републике Српске.

Подијели: