“Тројка” својим изјавама показује да заступа америчке и британске интересе

18.01.2024.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да “тројка” својим изјавама показује да заступа америчке и британске интересе, док Српска жели да одлуке које се доносе буду у интересу свих људи, а не странаца, и зато је питање да ли СНСД уопште има о чему да разговара с представницима сарајевских странака.

Истакао је да представници сарајевских странака очигледно раде по инструкцијама својих старатеља, а не у интересу људи који живе у БиХ.

Додик каже да информација да се амерички државни секретар обраћа министру спољних послова БиХ /у Савјету министара Елмедину Конаковићу/ и од њега директно тражи да обезбиједи да се реализује пројекат јужне интерконекције, и то што прије, јасно показује како су агилни када је у питању њихов интерес и да је прави смисао цијелог циркуса са Шмитом да буде њихов лични заступник и омогући да се преко њега потпуно овлада ресурсима БиХ.

– То раде и Британци, раде и Американци, и питање је шта ћемо ових дана још чути у какве криминалне активности су умијешани високи званичници у БиХ, а све по налогу Запада. И сад неко треба да повјерује да је то све зато што желе да заштите БиХ од утицаја Русије, зато ће гурнути свој плин по цијени тако повољној да им се занебеса у Федерацији, баш као и Европи. И то је њихова помоћ и политика мира, поштовања Дејтона и суверенитета? Ти Американци стварно мисле да смо неписмени и да нико не зна да сабере колико су два и два, и зашто раде то што раде, да штите своје интересе. – навео је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Истиче да тамо гдје не могу некога да потплате, као што нису успјели нас у Српској, ту улазе силом. Oнда кажу – право је океј, али ако нам се супротставите, ми ћемо донијети политичке одлуке. А њихове политичке одлуке и резултате тих одлука гледамо свуда у свијету и ту њихову силу.

– Ми кажемо не том насиљу и сви у Српској боримо се с њиховим притиском и пријетњама јер смо истрајни да сачувамо имовину Републике Српске. Начин да овладају том имовином је да нам сруше институције да би могли да контролишу све и свакога у Српској и раде шта год им је воља – рекао је Додик.

Истиче да може гарантовати да то никада неће видјети и да ћемо, како каже, се свим правним средствима борити и нећемо дозволити да неки илегалац дијели имовину Републике Српске неким Британцима, Американцима и било коме другом.

– “Тројка” својим изјавама показује да заступа америчке и британске интересе. Република Српска стално понавља да жели да се договара с Федерацијом и с њеним изабраним представницима, а не са странцима, и данас стојим при томе. Желимо да одлуке које се доносе буду у интересу свих људи, а не странаца. “Тројка” ће рећи да ли су од народа у БиХ важнији интереси странаца, да ли смију да им се успротиве или су им већ запријетили да ће довести у питање њихов легитимитет, који и јесте упитан, ако испоштују договорено – закључио је Додик.

Подијели: